Kommunen Elverum ligger idyllisk til ved Glomma i Sør-Østerdalen. Kommunens rike natur og kultur gjør den til et attraktivt sted å legge sommerferien for hele familien. Kommunen ligger nær svenskegrensa og har landets største flyplass Gardermoen i sør.

Kjører dere egen bil, kan dere kjøre via både Gudbrandsdalen og Østerdalen. Reiser dere kollektivt, bytter dere tog til Elverum i Hamar, om dere ikke hopper på en av bussene til Elverumsekspressen eller Trysilekspressen.Elverum sommertid

Alle har hørt om birkebeinernes heltedåd der de reddet kongssønnen under borgerkrigen i middelalderen. Handlingen førte til fred under den kommende kongens regi, og i dag hylles birkebeinerne med flere konkurranser i løpet av året. Den største av dem er Birkebeinerrennet. For besøkende på sommerstid er det også mulig å gå i birkebeinernes fotspor gjennom enten Birkebeinerrittet eller Birkebeinerløpet. Begge er tuftet på det samme lest som storebroren Birkebeinerrennet, og dere må bære en sekk på 3,5 kg på ryggen. Sekken er et symbol på kongebarnet som birkebeinerne bar med seg over fjellet til Nidaros. Rittet er 92 km langt, og løpet er på 21 km. Birkebeinertrippelen er elsket av norske atleter fra alle deler av befolkningen.

Kultur og natur

Elverum er et mekka på sommerstid. I tillegg til aktiviteter i frisk natur arrangerer kommunen flere festivaler gjennom sommeren. Under regionens egen Volumfestival i august kan dere lytte til kjente, norske artister som Sivert Høyem og distriktets egne Vazelina Bilopphøggers. Ved festspillene i Elverum, som også arrangeres i samme måned, kan du sikre deg konsertbilletter til internasjonale artister som gjerne tar turen innom på sin verdensturné.

For de litt mer naturinteresserte av oss arrangerer Norsk Skogmuseum de nordiske jakt- og fiskedagene i starten av august. Dette er paradis for den fritidsinteresserte. Man kan prøve fiskelykken i Glomma, nyte god mat, oppleve salgstorget, delta i konkurranser, og så videre. Norges største jakthundutstilling går også av stabelen under arrangementet. Dette er en fin måte å belønne din trofaste følgesvenn etter aktive dager i skoghovedstadens flotte natur.