Stein med teksta "Jeg elsker Elverum"I den sørlige delen av Østerdalen i Norge finner vi skatten Elverum. Stedets mangfoldige natur og kultur byr på unike opplevelser for alle og enhver. Kommunen ligger sentralt til for reisende som ankommer via Gardermoen flyplass. Kjører du med eget kjøretøy hit, kan du kjøre via både Gudbrandsdalen og Østerdalen. Toget er også en attraktiv måte å reise hit på, og utgjør en flott entre inn i landets skoghovedstad.

Elverum er spekket med gode opplevelser hele året rundt. Har du ferie og ønsker å oppleve Norge på kort tid, er området et topp alternativ for å få et innblikk i dyrebare norske tradisjoner.

Er du født med ski på beina og ønsker å teste skiutstyret, er dette et paradis for alpininteresserte. Området er kjent for det 54 km lange Birkebeinerrennet, som går hvert år i mars måned fra nabokommunen Åmot (3 mil nord for Elverum). For deg som ønsker å vise andre kunster med slalom, snowboard, miniski, og så videre, anbefales også alpinanlegget i Rena. Og hvis du har ski på beina for første gang, tilbyr Elverum hele 200km maskinpreparerte løyper, blant annet på Flishøgda. På de fleste steder finner du også hytter med servering for sultne mager etter dagens innsats i turløypa.

Hvis du har latt deg fascinere av landskapet på skituren, bør du ta turen innom Norsk Skogmuseum. Museet ligger ved elva Glomma i Elverum, og er et av de mest populære i hele Norge med sine drøyt 110 000 årlige besøkende. Siden museet ble stiftet i 1954, har publikum kunnet se Norges skogbruks-, jakt- og fisketradisjoner. Hver august arrangeres også De nordiske jakt og fiskedagene her – et fint arrangement for deg som vil prøve fiskelykken i Glommas friske vassdrag uten å søke om fiskekort. Dette er et arrangement for alle, også for våre firbente venner. Har du en trofast jakthund, bør du så visst ta den med. Norges største, mest anerkjente jakthundutstilling er en del av arrangementet.

Musikk og bad

Elverum viser en stor lidenskap for musikk med sine musikkfestivaler på sommeren. Du kan oppleve alt fra kjente lokale artister, som Vazelina Bilopphøggers, til store verdenskjente artister, som Sting. De mest kjente festivalene er regionens egen kulturfestival, Volumfestivalen, og Festspillene i Elverum. Internasjonale artister gjester gjerne Elverum mellom sine mange opptredener i USA, Europa og Asia. Arrangementene skjer innendørs og utendørs i august, og skal du bestille konsertbilletter, lønner det seg å være tidlig ute.

Mellom de mange aktivitetene kan det være forfriskende med en liten dukkert. Regionen har flere badeplasser langs Glomma, og det er fullt mulig å kombinere en av de mange aktivitetene med sommerens solbading.

Elverum er altså et mekka for både natur og kulturopplevelser. Her får du alt du kan ønske deg av Norges kultur og natur servert på et fat, og du kan nyte vakker natur og severdigheter parallelt med konserter og museumsbesøk. Du ønskes velkommen til Elverum!