Snøscooter i ØsterdalenElverum er en av tre kommuner i den sørlige delen av Østerdalen. Beliggende tett på vill natur og noen av Norges mest kjente destinasjoner er det et attraktivt reisemål på vinterstid.

Med sine 200 km maskinpreparerte skiløyper er det gode muligheter for å teste ut langrennsskiene i påskesolen her. Ønsker du arrangerte turer hvor du kommer tett på dyrelivet, anbefales også arrangerte opplevelsesturer med Norwegian Expedition. Deres motto er å tilby varierte opplevelser for alle og enhver. Kanskje klarer dere å fange moskusoksen som dagens foto ute i den ville naturen? Kanskje elgen dere har ventet lenge på ved elgsafarien, endelig dukker opp om kvelden mens dere koser dere inne på den leide fjellhytta? Lokale guider tar dere med gjennom Elverum- regionens rike natur- og dyreliv.

Har du lyst til å kjøre snowboard eller slalom, så ligger Rena Alpin- og Skisenter en halvtimes kjøring unna, via riksvei 3 fra Elverum. Anlegget har to heiser, så du slipper å vente på å komme deg opp på toppen for å kjøre ned en av de seks nedfartene. Her finnes også bomuligheter helt inntil senteret for dere som ønsker å nyte bakkene litt lenger utover kvelden.

Fjell og data

Mange tar fjellheisen helt opp til toppen og legger ut på den etterlengtede skituren til en av de mange setrene i området. Og om dere hungrer etter å oppleve mer av Østerdalen, finner dere også et av Norges største alpinsentre i Trysil en times kjøring unna.

Elverum ligger nær noen av Norges mest kjente byer. Mange tar turen innom Norges største datatreff «The Gathering», som arrangeres hver påske i Vikingskipet på Hamar. Eller kanskje en tur til Lillehammers olympiske bob- og akebane hadde vært tingen? Her finner dere Skandinavias eneste kunstfrosne bob- og akebane, en morsom tur der dere kjører opp i 100 km/t. Dere kan også kontakte senteret for arrangerte aktiviteter på vinterstid, blant annet konkurranser med kjelkekjøring. Unna vei!