De aller fleste av oss har en hobby eller to som bidrar til å holde oss aktive på en eller annen måte. Det kan være en sport, eller det kan være en form for håndverk. Uansett så er hobbyer viktig å ha. Hvis det er slik at man ønsker å finne en ny hobby, så kan fjellklatring være tingen å prøve ut.

Norge fjellFjellklatring er en utrolig spennende sport å drive med. Det er en sport som holder deg aktiv, og som også er med på å teste grensene man selv har. Det er en sport som kan bedrives alene, eller en sport som kan tas opp med et familiemedlem eller med en venn. Fjellklatring er bedre enn piller mot depresjon. 

Som nybegynner i fjellklatring kan det være lurt å starte opp med litt lesing om selve sporten. Det finnes mange nyttige sider på nett som har god informasjon rundt sporten. Når det er gjort, kan det være lurt å søke opp et kurs for nybegynnere innen fjellklatring. Et slikt kurs er lurt for å få en ordentlig innføring i hva fjellklatring egentlig innebærer. Det vil også være opplæring i sikkerhet rundt fjellklatring, noe som også er lurt å ta med seg.

Etter fullført kurs er det bare å se frem til å begynne å klatre. I Norge er det mengder av steder å velge mellom når det kommer til fjellklatring. Det er varianter av steder man kan benytte seg av når man skal drive med fjellklatring. For noen er det høyfjellet som frister mest, mens for andre kan det være isklatring som frister mest. Det finnes noe for alle og enhver, og det gjelder bare å finne ut hva som passer deg selv aller best. Det kan være at en blanding av flere klatreformer også kan være spennende, det gjelder bare å prøve det ut. Det er en perfekt gave til en kjæresten også.