Det er viktig å gjøre bilen i stand til kjøring på fjellet for å maksimere sikkerheten. Fra første november er det som sagt lovpålagt med bildekk som har mønsterdybde på minimum tre mm. Det samme kravet gjelder fra 15. oktober til 30. april i Troms, Nordland og Finnmark. Resten av året er det vanlig å bruke vinterdekk for vinterforhold på veiene som snø, slaps eller is. Andre regler gjelder dersom du vet at det skal være glatt på fjellet før eller etter nevnte datoer.

Ting å tenke på ved kjøring på fjellet

Det tilbys et stort utvalg av billige dekk fra markedets mest ledende merker. Du bør tenke på hvilken tid på året du skal kjøre enten det er sommer, høst, vinter eller vår. Skal du til fjellet på vinteren, så er det tid for å tenke på vinterdekk. De nordiske værforholdene. består av store temperatursvingninger. På fjelloverganger kan du spesielt møte på alt fra dypere snø til tykke og harde underlag av is. Det er derfor virkelig viktig å forberede seg på turen du skal ta til fjells. Tenk på hva som er typisk kjøreforhold som du møter på strekningene i løpet av vinteren som du tar til fjells. Du bør tenke på dekk med god luftkvalitet, svevestøv og veislitasje når du vurderer piggdekk til fjellturen.

Hvilke dekk bør velges til fjellreise?

Når det kommer til valg av dekk til fjellet så finnes det tre typer vinterdekk: piggfrie friksjonsdekk til nordiske forhold, piggfrie friksjonsdekk til mellomeuropeiske forhold og piggdekk. Piggdekkene vurderes som sikres på veier med snø og is. Piggfrie vinterdekker derimot er til å foretrekke på vått eller slapsete underlag. Lenger sør er det vanligst med piggfrie vinterdekk. Blant sortimentet vil du finne både piggdekk og piggfrie vinterdekk som er tilpasset disse nordiske værforholdene. Riktig dekk gir et så mye bedre veigrep! Fordelen her er at du enkelt kan legge inn bilmodellen din på listen og søke på bildekk som passer akkurat din bil. Det finnes så mange modeller og merker å velge mellom fordi du skal kunne finne dekket som passer deg best!