Etter et langt år, nærmer det seg endelig juleferie. Selv om julen blir litt mer restriktiv enn den pleier, har du likevel mulighet til å dra på hytta eller besøke familie i romjulen. Er du blant dem som skal ut på lang kjøretur i romjulen? Da har vi noen tips til deg!

Vær forberedt med mat og klær

Å reise på lange bilturer med barn er ikke bare-bare. Ved å gjøre noen forberedelser kan det likevel bli en ordentlig fin og koselig familietur. Forbered noen leker som for eksempel julequiz, eller gi barna hver sin blokk og be dem sette strek når de ser hus som er pyntet med julebelysning. Ved å ta med niste eller litt småsnacks og noe å drikke, vil dere spare tid ved å slippe å stoppe dersom slike behov skulle melde seg. Hva med å fylle en termos med te eller kakao? Særlig små barn kan oppleve kjøreturen som lang. Gi dem noe de kan knaske på og noe å pusle med, så hjelper du dem ha en fin biltur. Dessuten finnes det en annen ting man kan gjøre, som er like spennende for de voksne i bilen, nemlig å høre på en lydbok.

Hyggeligere biltur med lydbøker

Det å høre på lydbøker i bilen gjør turen mye triveligere for både store og små, når man har noe spennende å høre på sammen. Ved å følge denne lenken får du muligheten til å prøve Storytel, Audible og Fabel gratis i minst 14 dager! Siden utvalget blant lydbøker er så stort, kan det være lurt å bestemme seg for en bok på forhånd, som passer hele familien. Avhengig av alderen på barna kan for eksempel Harry Potter av J.K Rowling være en god idé. Eller hva med Tonje Glimmerdal av Maria Parr, for litt hverdagsmagi fra en snøfylt vestlandsbygd? Alle disse lydboktjenestene har store samlinger lydbøker innenfor mange forskjellige sjangere. Foretrekker du å høre bøker på engelsk er nok Audible den beste tjenesten for deg, med sitt massive engelske lydbokbibliotek.

Litt planlegging på forhånd gjør underverker

Med litt enkel planlegging kan en potensiell slitsom biltur bli ordentlig hyggelig og full av julestemning. Det er viktig å sette pris på de små øyeblikkene i hverdagen og gjøre det beste ut av det!