Hvordan har lesevanene hos norske barn utviklet seg over tid? Dessverre viser undersøkelser at de leser mindre og mindre. Vi skal i bunn og grunn finne ut hva det er som blir lest mest.

leser ungdomUt ifra informasjon som vi kan selv hente ut fra SSB, finner vi fort ut at barn i Norge leser mindre og mindre.Dette har antakeligvis noe å gjøre med at vi utvikler oss teknologisk, og det trykte medium er noe vi ikke lenger blir like tiltrukket av. Det er derimot fortsatt mange som hører på bøker, og dersom du vil finne en lydbok kan du gjøre det hos https://www.lydbokapper.com/ for en veldig billig penge.

Unge mellom 15 og 25 år legger vekk bøkene når de kommer hjem fra skolen, viser en ny undersøkelse. Ungdom mener de ikke har tid, og at bøker ikke er relevante for dem – NRK

Harry Potter fortsatt lest av norska barn

Uansett er det sånn at en del barn fortsatt leser, men hva er det som er populært nå til dags? Barn er jo ikke altfor interessert i skjønnlitteratur, men sjangere som fantasy og science fiction er noe som leses i stor grad i dag likevel. Nå til dags har så å si alle hørt om Harry Potter-serien. Bøkene i denne serien blir fortsatt lest av barn i dag. Ja, til og med av voksne mennesker. Gutter og jenter leser så å si like mye når vi ser på gjennomsnittet.

Hvordan skal vi forbedre vanene?

I stor grad ligger ansvaret hos foreldrene. Barn bør kanskje bli forklart nærmere for grunnene vi har til å lese bøker, og dersom de først forstår hvor mye kunnskap denne aktiviteten kan gi, kan det hende at vi kommer til å se en økning på statistikken. Dersom dette ikke funker bør vi kanskje presentere dem for flere fantastiske verdener som de lett kan leve seg inn i, på lik linje med bøkene fra Harry Potter, som vi allerede har nevnt at er veldig populære.