Hva slags lydbøker er populære? Hvilke lydbøker er det barna liker? Hva slags lydbøker passer for både store og små barn? I denne artikkelen skal du få svaret på dette!

Når barna er 0-3 år finnes det en rekke lydbøker som passer for dem. Kanskje du skal sjekke ut serien om Brillebjørn? Her finnes det en rekke bøker med mange spennende, korte historier. Du kan også sjekke ut bøkene om Peppa Gris. Noe som også er populært er de spennende bøkene fra Torbjørn Egners univers. Kanskje dere vil ta dere en tur inn i Hakkebakkeskogen og møte Bakermester Harepus? Eller kanskje dere vil ta dere en tur til Kardemomme By? Mulighetene er mange for koselige, men samtidig ganske korte historier.

Litt større barn

Når barna er fra 3-6 år finnes det en rekke spennende lydbøker. Kanskje du kan prøve deg litt på Astrid Lindgren? Hun har mange bøker som kan høres på. Ronja Røverdatter eller kanskje Barna i Bakkebygrenda. Vi anbefaler også at du prøver deg på Emil i Lønneberget som er en populær lydbok for barn og også likt av mange voksne.

Det finnes også en rekke lydbøker der du kan lære ting, kanskje du vil lære om dinosaurer eller kule sangstjerner? Det finnes mange populære lydbøker som du kan nytte godt av.

Lydbøker for små og store barn

Den forfatteren som nok har mest bøker som passer for barn i alle aldre er Roald Dahl. Dette er universer som du kan leve deg inn i og ikke minst lære av. Det er spennende å høre om alle de utrolig rare karakterene han har funnet ut. Matilda er en bok som aldri går av moten. Kanskje dere skal høre lydbokversjonen av Charlie og sjokoladefabrikken, deretter se filmen?

“Historien om”-bøkene er også noe som passer for både store og små barn, ettersom de kommer i ulike varianter. Her kan du lære om forfattere, store helter, spennende turer og ikke minst ekspedisjoner verden rundt.

Dette er bare noen av de lydbøkene som kan passe for deg og ditt barn! Kanskje du har noen forslag vi kan inkludere?